Archief
WOS

WOS

Arantxa Rus wint in Hamburg grootste toernooi tot nu toe

Arantxa Rus heeft een beloning voor haar goede vorm. De 32-jarige tennisster uit Monster won zaterdag in het Duitse Hamburg voor het eerst in haar carrière een WTA 250-titel.

Rus speelt alweer sinds 2008 professioneel tennis. Ze won in die jaren 34 titels op het tweede (ITF- en challenger)niveau, maar winst van een 250.000 dollar-toernooi zat er tot dusverre nog niet in. Sterker: tot deze week stond ze niet eerder in de finale van zo'n toernooi.

De laatste weken heeft de Westlandse een goede vorm te pakken. Eerst won ze het ITF-toernooi in De Rhijenhof bij Wateringen, een week later was ze de beste op het WTA-challengertoernooi in Contrexeville (Frankrijk). Vorige week werd ze weliswaar vroeg uitgeschakeld in Palermo, maar ze bereikte wel haar hoogste notering tot dusverre (60) op de wereldranglijst.

Hamburg

Rus nam haar topvorm mee naar Hamburg, waar ze als zevende geplaatst was. Zonder al te veel moeite kwam ze tot de finale, waar ze zaterdag de 19-jarige Duitse Noma Noha Akugue (WTA-207) trof. Rus begon goed en noteerde direct een bagel (6-0). Noha Akugue kwam echter goed terug in de tweede set en dwong een tiebreak af. Daarin trok de Westlandse, na een uur en drie kwartier spelen, aan het langste eind.

Rus verdient door haar zege flink wat punten voor de wereldranglijst. Maandag komt ze naar verwachting binnen op plek 42.