Archief
SignBiblio

SignBiblio

Plan voor Hoekse windmolens ter inzage

Hoekenezen kunnen nog tot 18 januari een zienswijze indienen tegen de komst van twee windmolens langs de Hoeksebaan.

De gemeente Rotterdam heeft vrijdag het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning digitaal ter inzage gelegd. Dat gebeurt voor een periode van zes weken. Aansluitend is dinsdag een inloopavond gehouden voor inwoners van Hoek van Holland en Maasdijk. Er was gelegenheid om vragen te stellen en toelichting te krijgen op de vergunningsaanvraag, de uitkomsten van de voorafgaande onderzoeken, de mogelijkheden voor financiële participatie en het verdere proces. De avond werd volgens de voorzitter van de dorpsraad, Jacco van Dam, goed bezocht.

Rotterdam, energiebedrijf Eneco en windparkspecialist FMT willen graag twee windmolens plaatsen op de terreinen van Renewi en het Hoogheemraadschap van Delfland. De molens hebben een maximale (tip)hoogte van 250 meter. De eerste plannen voor windmolens langs de Hoeksebaan dateren al van 2020. De stroom wordt niet gebruikt voor Hoekse huishoudens, maar inwoners gaan wel meedelen in de winst.

Zienswijze

Wie een zienswijze wil indienen, kan dat dus tot 18 januari doen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. bij Stadsontwikkeling Rotterdam.