Archief
WOS

Arnold en Hilde stoppen na 44 jaar met Nieuw Tuinzight: 'Veel mensen vinden het jammer'

Nog een paar weken om alles af te ronden en dan zit het er op voor Arnold en Hilde Jansen. Zij doen dan echt de deuren van druivenkwekerij Nieuw Tuinzight in Den Hoorn achter zich dicht.

De twee waren 44 jaar - 2 jaar in Honselersdijk en 42 in Den Hoorn - de eigenaren van Nieuw Tuinzight. Arnold en Hilde zijn de vierde generatie binnen de kwekerij, maar een vijfde kwam er niet. Hun kinderen hebben een andere weg gekozen. In 2022 besloot het echtpaar daarom het bedrijf te koop te zetten, de twee gaan namelijk met pensioen. Eerder dit jaar is de verkoop rondgekomen.

Zondagmiddag kregen Arnold en Hilde de sleutel van hun nieuwe huis in Poeldijk. "We gaan voor het eerst van ons leven allebei in een straat wonen", lacht Hilde in het WOS-radioprogramma Plus Radio. "In een hoekhuis, maar we hebben er heel veel zin in. We hebben de buren afgelopen zomer al een keer uitgenodigd op de tuin. Om gewoon eens te laten zien wat er gebeurd, want de meesten weten niet hoe het werkt en komen niet uit het Westland. Ze vonden het heel leuk om het te zien."

Achter de geraniums zitten gaan de twee overigens niet. "De komende tijd is er nog zoveel te doen. Ik ben niet bang bang dat we niks te doen hebben. Ons leven is altijd druk, er gebeurde altijd van alles. We hebben ook tien kleinkinderen, dus daaraan hebben we onze handen al vol."

Beluister het hele gesprek met Hilde Jansen:

29 december

Op 29 december wordt de tuin officieel overgedragen aan de nieuwe eigenaren Tim en Sharon. "We hebben nu nog een paar weken om in de tuin de puntjes op de 'i' te zetten. Komende week wordt er nog versnipperd, geharkt en schoongemaakt."

De 'vaste bezoekers' balen wel dat Arnold en Hilde vertrekken. Hilde: "Er waren heel veel mensen die steeds vaker kwamen, omdat ze het heel jammer vinden dat we gaan stoppen. Dan kwamen ze eerst één keer in de week en op het laatst drie keer in de week. Mensen vonden het leuk om hier naartoe te fietsen, een praatje te maken, druiven te proeven. We gingen ook wel eens een bakkie koffie doen als we tijd hadden. Het is een heel mooie tijd geweest."

De WOS maakte eerder dit jaar een reportage over de verkoop: