Archief
WOS

WOS

Herontwikkeling Aloysiusschool in Monster stap dichterbij

De komst van 42 woningen in en naast de voormalige Aloysiusschool in Monster is weer iets dichterbij. Het Westlandse college van B en W heeft daarvoor verschillende overeenkomsten getekend.

Er komen woningen voor verschillende doelgroepen. Zo worden er 18 sociale huurappartementen gebouwd voor senioren, komen er 14 sociale zorgwoningen voor jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en 10 sociale zorgwoningen voor jongeren met een gedragsstoornis in het autistisch spectrum. Ook wordt er een parkeerkelder aangelegd.

De herontwikkeling van het schoolgebouw in de Burgemeester Kampschöerstraat heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. In maart 2018 was het plan nog om de school te slopen voor de bouw van 43 appartementen. Tegen dat voornemen kwam onder meer de Historische Vereniging Monster-Ter Heijde in het geweer. Samen met twee andere culturele organisaties werd in februari vorig jaar beroep aangetekend bij de rechtbank. Begin dit jaar besloot het college om alsnog de buitenkant van het gebouw grotendeels te behouden

Omwonenden

Wethouder Michiel Ferwerda is blij dat er eindelijk schot in het plan komt, liet hij donderdag weten. Afgelopen zomer zijn de eerste tekeningen al gedeeld met omwonenden. Volgens Ferwerda kreeg de gemeente veel complimenten, maar was er ook wat kritiek. Zo waren bewoners niet blij met de komst van een twaalf meter hoog appartementengebouw. De wethouder daar nu over: "De bouwhoogte is nu iets afgenomen en de ingang van de parkeergarage is iets anders gesitueerd. We verwachten dat we met deze overeenkomst de buurt mee zullen krijgen."

Het ontwerpbestemmingsplan wordt later deze maand ter inzage gelegd. Daar kunnen belanghebbenden op reageren.