Archief
WOS

WOS

Buitenkant Monsterse Aloysiusschool blijft toch staan

De voormalige Aloysiusschool in Monster gaat toch niet tegen de vlakte. Het Westlandse college van B en W heeft deze week 'ja' gezegd tegen een nieuw plan, waarbij de buitenkant grotendeels behouden blijft.

In maart 2018 was het plan nog om de school te slopen voor de bouw van 43 appartementen. Tegen dat voornemen kwam onder meer de Historische Vereniging Monster-Ter Heijde in het geweer. Samen met twee andere culturele organisaties werd in februari vorig jaar beroep aangetekend bij de rechtbank.

De Westlandse gemeenteraad nam vorig jaar december unaniem een motie aan, waarin het college werd opgeroepen toch niet over te gaan tot sloop. De indieners van de motie - GBW, VVD, Westland Verstandig en PvdA - zagen liever dat het pand werd verbouwd. Aan die motie wordt nu dus gehoor gegeven.

Sociaal huursegment

In het pand komen straks kwetsbare doelgroepen en senioren te wonen. De woningen vallen in de sociale huursector.

Het gaat om ongeveer 13 plaatsen voor jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking (woonconcept van het ouderinitiatief Stichting Veme), ongeveer 9 plaatsen voor jongeren met een gedragsstoornis in het autistisch spectrum (woonconcept van het ouderinitiatief Stichting Veste) en ongeveer 20 appartementen (levensloopgeschikt en circulair) voor senioren, waarbij de voorkeur uitgaat naar een innovatief woonconcept zoals groepswonen voor ouderen.

Woningcorporatie Wonen Wateringen, de bezwaarmakers en de stichtingen Veme en Veste hebben meegewerkt aan de plannen. Omwonenden worden uitgenodigd voor een inloopavond.