Archief
WOS

WOS

Rechtszaak over sloop Aloysius

Drie culturele partijen willen met een rechtszaak voorkomen dat de Aloysiusschool in Monster tegen de vlakte gaat. Ze zijn een beroepsprocedure gestart.

Het college van B en W van Westland heeft eerder een aantal maal besloten dat het voormalige schoolgebouw geen monumentenstatus krijgt. De Historische Vereniging Monster-Ter Heijde, het Cuypersgenootschap en de Bond Heemschut vinden dat Monster door de sloop een uniek monument van de architectuur uit de jaren vijftig verliest. Ook meer dan vijftig omwonenden pleiten voor behoud van het gebouw. De school werd in 1955 in gebruik genomen.

Als het aan het college ligt gaat het gebouw plat om er een wooncomplex voor kwetsbare doelgroepen te bouwen. Het gaat daarbij om jongeren met een geestelijke en/of lichamelijke beperking of een zorgondersteuning en om senioren.

Verantwoordelijk wethouder Piet Vreugdenhil had al verwacht dat er weer beroep aangetekend zou worden tegen de afwijzing voor gemeentelijk monument.

Leo van der Ende van de Historische Vereniging Monster-Ter Heijde vertelde bij Maarten in de Middag wat hij van de rechtszaak verwacht