Archief
Sanne Bakker

Sanne Bakker

Nog steeds legionella in zwembad Vreeloo

In zwembad Vreeloo in De Lier is de legionellabacterie nog niet uit de leidingen. Om besmettingen te voorkomen, zijn de douches in het zwembad daarom nog steeds gesloten. De douches in de kleedkamers in het gebouw zijn wel toegankelijk.

Op 9 november zei locatiemanager Gideon van der Kaaij te hopen snel van de bacterie af te zijn. Toch bleek er uit de resultaten van de testen destijds, dat er nog steeds kleine hoeveelheden legionella aanwezig zijn in het water. Volgens Van der Kaaij "ging het wel de goede kant op", maar was dat nog niet voldoende. Daarom moesten de douches nog langer dicht blijven.

Eind deze week of begin volgende week komen de resultaten van de jongste test binnen. Als er dan geen legionella meer in het water zit, mogen de douches weer open. In de tussentijd kunnen de zwemmers zich blijven verfrissen in de douches van een van de kleedkamers van de sporthallen.

Legionella is een bacterie die voorkomt in water met temperaturen tussen de 25 en 45 graden. De bacterie kan zich in kleine druppeltjes nestelen in de stoom die vrijkomt bij het douchen. Wie legionella inademt, heeft kans om een longontsteking op te lopen.