Archief
Impressie

Impressie

'Nieuwe appartementen in centrum Den Hoorn in middeldure huursector'

De 28 appartementen die ondernemer Gerard van Leeuwen wil bouwen in het centrum van Den Hoorn, komen in de middeldure huursector. Dat meldde wethouder Fred Voskamp dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad van Midden-Delfland.

De appartementen maken deel uit van het vernieuwde centrumplan van Den Hoorn. Dat komt voort uit een compromisvoorstel van Van Leeuwen, die daarmee zijn erfdienstbaarheden wil opgeven. Daarmee kan een eind komen aan jaren van juridische procedures tussen de gemeente Midden-Delfland en de ondernemer.

In het plan dat nu voorligt komen naast de nieuwe Jumbo-supermarkt geen 13 grondgebonden woningen, maar twee appartementengebouwen met in totaal 28 appartementen. Het gaat om 'compacte' driekamerappartementen, met een huurprijs die tussen de 1.000 en 1.200 euro zou liggen.

Sociale huur

Van Leeuwen wil daarnaast het Groene Kruisgebouw aan de Beatrixstraat slopen, om daar extra parkeerplaatsen te realiseren voor de al bestaande Plus-supermarkt. Boven die parkeerplaatsen moeten zes studiowoningen komen. Deze worden zo'n 45m2 groot en komen volgens wethouder Voskamp waarschijnlijk in de sociale huursector. Gekeken wordt of ook woningcorporatie Wonen Midden-Delfland hierin een rol kan spelen.

Participatie

Alle raadsleden waren blij met het nieuwe plan en het feit dat er eindelijk een doorbraak is in dit langslepende dossier. Wel spraken ze hun teleurstelling uit over de participatie met omwonenden. Die voelen zich overvallen door de plannen en voelen zich niet gehoord. De informatieavonden die ondernemer Van Leeuwen eerder heeft gehouden, werden door een bewoner meer een 'vertel-gesprek' genoemd. Van echte participatie was volgens hem geen sprake. CDA-raadslid Rob Zwaard was bij een van die avonden aanwezig en was het daarmee eens.

Wethouder Voskamp gaf dan ook aan dat het in het belang is van de initiatiefnemer, om "ook na vanavond" in gesprek te blijven met de omwonenden. Dit ook met het oog op de aanvraag van de omgevingsvergunning en mogelijke bezwaren die daartegen gemaakt kunnen worden.

De gemeenteraad neemt op 12 december een besluit over het voorliggende plan.