Archief
WOS

Tweede deel woonproject 'Zuyt Brugge' stap dichterbij

Op de locatie van de voormalige kistenfabriek aan de Naaldwijkse Vaart in Naaldwijk wordt naast het appartementengebouw 'Droom Je Thuis' een project met 22 huurappartementen en 5 eengezinswoningen (koop) gerealiseerd.

Om deze ontwikkeling - onder de naam 'Zuyt Brugge' - te voltooien, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het ontwerp van dat plan is door het college van B en W van Westland vastgesteld en wordt ter inzage gelegd.

Het project 'Zuyt Brugge' ligt tussen de Secretaris Verhoeffweg en het Zuideinde. Behalve de woningen met bijbehorende parkeerplaatsen, komt er openbaar groen met daarin een wandelpad langs de Naaldwijkse Vaart. Het college van B en W heeft inmiddels ook besloten om de ontsluitingsweg Zuideinde te gaan herinrichten en verkeersveilig te maken.

Droom Je Thuis

Doordat op het kavel van 'Droom Je Thuis' inmiddels 12 intensieve zorgappartementen voor jongeren met een beperking en 8 sociale huurappartementen zijn gerealiseerd, wordt volgens B en W voldaan aan de uitgangspunten van de gemeentelijke Woonvisie 2020-2030. "Beide projecten kunnen in het kader van de gebiedsontwikkeling: transformatie van een voormalig bedrijventerrein naar een woonomgeving, niet los van elkaar worden gezien. Het totale plangebied bestaat voor 42,5 procent uit woningbouw met een sociaal oogmerk", verklaart het college in een brief aan de gemeenteraad.

Er komt nog een informatieavond over het ontwerpbestemmingsplan. Over het schetsontwerp van Zuyt Brugge heeft op 16 februari dit jaar een informatiebijeenkomst voor omwonenden plaatsgevonden. "De reacties op dit plan waren zeer positief", schrijft het college.