Archief

Yvette Broch terug bij Oranje, Monsterse alsnog mee naar WK

Yvette Broch gaat alsnog met het Nederlandse team mee naar het WK handbal in Scandinaviƫ. Daarmee keert de 32-jarige speelster uit Monster na ruim twee jaar afwezigheid opnieuw terug in Oranje.

Broch maakte in 2020 na pauze van twee jaar haar rentree op het handbalveld. Niet veel later sloot ze ook weer aan bij de nationale selectie. In aanloop naar de Olympische Spelen was ze echter niet meer beschikbaar, omdat ze het niet eens was met de regels rondom corona en vaccineren.

Ruim twee jaar hield ze de boot bij Oranje af. In aanloop naar het WK van komende maand gooide bondscoach Per Johansson opnieuw een balletje op, maar dat was zonder succes. "Deze keer heeft ze ervoor gekozen om 'nee' te zeggen tegen het nationale team en dat respecteer ik. Maar de deur staat wagenwijd voor haar open en we zullen zien wat er in de toekomst gebeurt", zei de bondscoach twee weken geleden nog.

Dinsdag haakte Merel Freriks op het laatste moment af voor het WK; zij kampt met een kruisbandblessure. Reden voor Johansson om Broch opnieuw te bellen. Dit keer hapte de Westlandse wel toe.