Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Taakstraf na bedreiging met nepvuurwapen in Maassluis

Een 18-jarige jongen uit Polen is veroordeeld tot 80 uur taakstraf voor het bedreigen van een man met een nepvuurwapen in Maassluis. Bij de aanhouding van de jongeman moesten agenten hun vuurwapen trekken.

Die dinsdagochtend 29 augustus (dit jaar) kreeg de politie een 112-melding dat er mannen met vuurwapen voor een woning aan de Jasmijnstraat zouden staan. Er werd direct groot op de melding ingezet, maar bij aankomst van de politie waren de mannen al weggereden in een voertuig. De agenten kwamen het voertuig echter alweer snel op het spoor. Na een kleine achtervolging hebben agenten het voertuig tot stoppen gedwongen op de Holysingel in Vlaardingen.

In het voertuig zaten meerdere mannen, waaronder de 18-jarige jongen uit Polen. Agenten trokken hun vuurwapen om de mannen aan te houden. In het voertuig werden nepwapens aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de 18-jarige jongen degene was die met een wapen voor de woning had gestaan, met als doel om de bewoner te bedreigen. De rechtbank legt de jongen een taakstraf van 80 uur op en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken met een proeftijd van twee jaar.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis