Archief
Janneke Middendorp

Hier kun je Sinterklaas zaterdag spotten

De Sint heeft het zaterdag weer erg druk. Hij bezoekt immers tien kernen in één dag. Om te zorgen dat je de Sint niet misloopt hebben we de belangrijkste informatie over de intochten even voor je op een rijtje gezet.

Maassluis

De Sint komt in onze regio als eerste aan in Maasssluis. Het voorprogramma begint hier om 09.45 uur, om hem vervolgens om 10.00 uur in de haven te verwelkomen. Daarna maakt hij een tour door het centrum van de start.

Den Hoorn

Ongeveer gelijktijdig komt de goedheiligman aan in Den Hoorn. Zijn tour begint om 10.00 uur vanaf de Woudseweg en duurt tot ongeveer 12.00 uur.

VR Press

Poeldijk

In de gemeente Westland komt Sinterklaas dit jaar als eerste aan in het haventje aan de Rijsenburgerweg in Poeldijk. De goedheiligman en zijn Pieten hopen om 13.00 uur aan te meren om daarna via de Voorstraat naar de Kerklaan en Jan Barendselaan lopen. Van 14.00 tot 16.00 uur wordt in zalencomplex De Veiling een Pietendisco wordt georganiseerd.

Hoek van Holland

Niet veel later komt de Sint per boot aan in Hoek van Holland. Om 13.30 uur meert hij aan in de Berghaven, waarna hij met zijn vrienden wandelt richting Brinkplein. Daar hoopt hij een half uur na aanmeren aan te komen.

Naaldwijk

De Sint komt dit jaar om 13.30 uur per koets aan op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Dit is een andere plek dan voorheen, want eerder kwam hij altijd aan bij Sporthal de Pijl. Vervolgens kunnen de kinderen van 13.30 tot 14.30 uur langskomen bij Sinterklaas. Om 14.30 uur begint Sinterklaas met zijn tour door het centrum van Naaldwijk.

Maasland

Ook in Maasland komt de kindervriend om 13.30 uur aan. Daar wordt hij rondgereden door het dorp.

Honselersdijk

De Sint begint zijn tour om 13.45 uur in de Valkehorst in Honselersdijk. Daarna trekt hij door het dorp heen, om iedereen te begroeten. De tour eindigt op het Voorhofplein.

Intocht Honselersdijk Janneke Middendorp

De Lier

In De Lier meert de Sint aan om 13.45 uur op het grasveld tegenover het Centrum. Vervolgens loopt de hele stoet richting de Hoofdstraat, waar de Pieten spelletjes spelen met de kinderen terwijl de Sint zich naar het Sinterklaashuis begeeft, dat is gevestigd in het pand naast de Albert Heijn. Het volledige programma duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Monster

Ook Monster mag de Sint aankomende zaterdag verwelkomen, daar komt de goedheiligman om 13.50 uur aan bij de Havenstraat.

Schipluiden

De goedheiligman sluit zijn dag af in Schipluiden. Om 14.00 meert hij in de buurt van de Valbrug aan. Vervolgens verplaatst de stoet zich richting het oude gemeentehuis, dat dit jaar is omgetoverd tot het Sinterklaashuis. Rond 15.30 uur komen ze hier aan om voor het huis een heuse Pietendisco te houden.

Overige dorpen

In de andere dorpskernen komt de Sint pas een week later aan. Zo komt hij aan in Maasdijk (Raboveld, 14.45 uur), Wateringen (Plein, 13.45 uur), Ter Heijde (Hotel Elzenduin), 's-Gravenzande en Kwintsheul.