Archief
Archief WOS

Sinterklaascomité De Lier: 'Gedraag je volwassen'

Het sinterklaascomité van De Lier roept op om er zaterdag een vreedzame intocht van te maken. Dit zegt zij naar aanleiding van de aangekondigde demonstraties, eerder deze week.

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Extinction Rebellion (XR) kondigden eerder aan te gaan demonstreren, als er tijdens de intocht gebruik zou worden gemaakt van Zwarte Pieten. In De Lier is er al langere tijd een mix tussen roetveeg Pieten en Zwarte Pieten en dat zal dit jaar niet anders zijn. Daarom was er woensdag een gesprek tussen KOZP en de Westlandse comités, maar volgens 'De Lier' zonder resultaat.

"De organisatie van de intocht respecteert de mening van deze organisaties en zal hen ontvangen voor een vreedzame demonstratie. Wel ziet de organisatie liever dat dit aan tafel wordt besproken dan dat er een mogelijkheid is dat een kinderfeest wordt verstoord. Helaas heeft het overleg van woensdag 15 november niets opgeleverd en is KOZP voornemen de demonstratie door te zetten. De organisatie is van mening dat de kinderen niet de dupe mogen worden van deze discussie."

Dit betekent dat KOZP zal demonstreren in De Lier. De organisatie roept daarom iedereen op om "zich volwassen te gedragen en een groot voorbeeld te zijn voor de kinderen".