Archief
Rob Oosterlee

De Haas: 'Damen kan veerboot Blankenburg komen ophalen'

De nieuwe exploitant van de veerverbinding Maassluis-Rozenburg, Damen Financial Participations, kan de veerboot Blankenburg gaan ophalen bij scheepswerf De Haas in Rotterdam. Dat heeft Govert de Haas maandag desgevraagd laten weten aan de WOS.

Zoals op 24 oktober bekend is gemaakt, is de Blankenburg aangekocht door de provincie Zuid-Holland. De Blankenburg ligt nog steeds bij De Haas sinds het faillissement van de vorige exploitant AquaSwets Veren BV. Nu scheepswerf De Haas met de curator in dat faillissement een financieel akkoord heeft bereikt, kan de Blankenburg worden opgehaald bij de werf op de locatie Rotterdam-Heijplaat.
Vervolgens kan Damen, zelf ook scheepswerf, starten met de werkzaamheden om de Blankenburg weer te kunnen inzetten op de verbinding Maassluis-Rozenburg. Het is nog onduidelijk hoeveel weken/maanden dat gaan duren.

Staeldiep

Aan de onzekerheid met betrekking tot de andere 'Maassluise' veerboot, de Staeldiep, is nu ook een einde gekomen. De Haas heeft deze boot gekocht van de curator. De Staeldiep ligt al meer dan een jaar op de werf van De Haas. Als gevolg van de teloorgang van AquaSwets Veren BV werden ook de werkzaamheden aan dat schip stilgelegd.

De qua techniek vrij moderne motoren van de Staeldiep zijn al gereviseerd en zullen de komende maanden worden ingebouwd. Naar verwachting is deze veerboot in de loop van februari vaarklaar en zal deze dan worden verkocht, aldus De Haas.