Archief
Thierry Schut

Thierry Schut

Koninklijke Erepenning voor De Phoenix

Burgemeester Bouke Arends heeft zaterdag de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan muziekvereniging De Phoenix uit Wateringen. Dat gebeurde tijdens het jubileumconcert in de Rijswijkse Schouwburg ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging.

Op 8 september 1923 werden gloednieuwe instrumenten onder 25 leden verdeeld, waarmee de start van Harmoniegezelschap De Phoenix een feit was. Na 100 jaar is wat nu muziekvereniging De Phoenix heet, uitgegroeid tot ruim 100 leden die zeven afdelingen vullen: een harmonieorkest, percussiegroep PX Percussie, Phoenix Unlimited, opleidingsorkest TOP, leerlingenorkest, jeugdslagwerkgroep en een blokfluitgroep. De verschillende afdelingen treden op bij regionale evenementen, organiseren concerten, begeleiden de jaarlijkse 4 meiherdenking en organiseren muziekeducatie op scholen in de regio.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden aangevraagd door (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen, die 50 jaar bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar. De penning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Wateringen