Livestream BFC

Handballers Quintus verliezen na nederlaag aansluiting met koplopers

De handballers van Quintus hebben in de eredivisie de topper tegen BFC verloren. Door de nederlaag is het gat met koplopers BFC en Arnhem nu vier punten.

De ploegen gingen in Limburg de hele eerste helft gelijk op. Groter dan twee doelpunten werd de marge niet. Bij rust was de stand 14-14.

BFC kwam in de tweede helft het beste uit de startblokken en kwam snel op een voorsprong van vier doelpunten (19-15). Dat werden er daarna nog meer, na tien minuten in de tweede helft was het 22-16. Quintus bleek niet in staat de score in te lopen en verloor uiteindelijk met 31-25.

Vrouwen Quintus verslaan E&O, Velo gelijk

In de eredivisie voor vrouwen won Quintus met 23-27 van de nog puntloze hekkensluiter E&O. In Emmen kwam Quintus al snel op een 0-6 voorsprong en was de ruststand 11-16. De Heulsen lieten E&O in de tweede helft knap terugkomen tot 16-17 en even leek het spannend te worden. Bijna viel zelfs de gelijkmaker, maar het was Quintus dat daarna uitliep en 'gewoon' won.

Venéco/Velo speelde in Raalte gelijk tegen directe concurrent Kwiek: 24-24. Quintus staat met 16 punten vierde, Velo (zesde) volgt op drie punten achterstand.