Archief
WOS

WOS

Bed & Zorg geopend in Singelhof

In de Singelhof in Maasland is een Bed & Zorg geopend. Dit nieuwe initiatief biedt een logeerappartement dat is ingericht op zorg voor zieke mensen. Deze mensen hebben voor een korte periode zorg nodig die thuis niet kan worden geleverd.

Volgens de secretaris van Bed & Zorg, Raymond Nyns, was deze voorziening hard nodig: "Het is een lang bestaande wens van de huisartsen, die regelmatig geconfronteerd worden met patiënten die thuis even niet de zorg kunnen krijgen die nodig is". Daarom kunnen deze mensen vanaf nu voor korte tijd verblijven in dit logeerappartement. "Het is anders vaak een eind uit de buurt en de huisartsen hebben gezegd dat het fijn zou zijn als zij in Maasland een bed kunnen krijgen en dat is dus precies wat we doen."

In het appartement kan per keer één zorgbehoevende verblijven, maar er is ook een logeerkamer. "Als er iemand is die heel ziek is en die graag een partner of kind of een andere naaste bij zich willen hebben, dan kan dat", aldus Nyns.

Vanwege het grote draagvlak binnen alle geledingen van de zorg verwacht hij dat dit initiatief een groot succes wordt. Hij denkt dat dit in andere dorpskernen ook zou kunnen worden toegepast. Echter vreest hij ook voor dit succes: "We kunnen er maar één tegelijk kwijt. Als er dus meer mensen deze kamer willen gebruiken, moeten ze keuzes maken."