Archief
112Maasmedia

Koperdief met mes op zak aangehouden in leegstaand flatgebouw

Agenten hebben zondagochtend opnieuw een koperdief aangehouden in een leegstaand flatgebouw aan De Genestetstraat in Maassluis. De koperdief bleek ook een mes bij zich te hebben.

Een oplettende getuige zag de koperdief het leegstaande flatgebouw ingaan. Toegesnelde agenten hebben het gebouw omsingeld en hoorde binnen gerommel. Agenten zijn naar binnen gegaan en hebben met getrokken tasers het flatgebouw doorzocht.

Uiteindelijk troffen agenten de man aan, die zichzelf probeerde te verstoppen. De man bleek ook een mes op zak te hebben. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Maatregelen

Woningcorporatie Maasdelta nam eerder al maatregelen bij de leegstaande flatgebouwen vanwege koperdiefstallen en ingegooide ruiten. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn de ramen en balkons dichtgetimmerd met planken, ook zijn er hekken geplaatst.

Ondanks deze maatregelen wist deze koperdief alsnog binnen te komen. Vermoedelijk is hij via het balkon naar boven geklommen en zo naar binnen gekomen, zegt de politie.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis