Archief
112Maasmedia

112Maasmedia

Maatregelen na koperdieven en vernielingen bij leegstaande flatgebouwen

Woningcorporatie Maasdelta heeft bij meerdere leegstaande flatgebouwen in de Maassluise wijk Sluispolder-West maatregelen genomen vanwege koperdiefstallen en ingegooide ruiten. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn de ramen en balkons dichtgetimmerd met planken, ook zijn er hekken geplaatst.

Het gaat om de flatgebouwen aan het Reviusplein, Nicolaas Beetsstraat en De Genestetstraat die sinds juni dit jaar leeg staan en gesloopt zullen worden voor de herontwikkeling van de wijk. "Helaas zijn er in de voorbereidingen van de sloop vleermuizen tevoorschijn gekomen waardoor er niet direct gesloopt kan worden. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een oplossing hiervoor. Zodra die er is, beginnen we met slopen. De verwachting is dat dit halverwege 2024 kan beginnen", zo laat Maasdelta in een reactie weten.

In de leegstaande flatgebouwen is meerdere keren koper gestolen. Hoe vaak dat precies is gebeurd, is niet bekend. In augustus dit jaar hield de politie nog een koperdief op heterdaad aan in een van de leegstaande flatgebouwen. "In het verleden hebben we bij andere projecten ook last gehad van koperdiefstal. We waren dus al voornemens om de woningen dicht te timmeren en een hek rondom te plaatsen."

Koperdieven en geweldplegers waren Maasdelta voor. "Helaas hebben we voordat de woningen dichtgetimmerd zijn al last gehad van koperdiefstal." Ook zijn er verschillende ruiten ingegooid. "Omdat de panden toch worden gesloopt, is dit in principe niet het probleem. Het probleem zit hem vervolgens in de vogels die huisvesting zoeken en binnenkomen via de kapotte ruiten", aldus een woordvoerder van de corporatie in een reactie. De aanwezigheid van vogels kan voor problemen zorgen bij de sloop.

Ramen en balkons dichtgetimmerd en hek geplaatst rondom leegstaand flatgebouw. 112Maasmedia

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis