Archief
WOS

WOS

Voor Renzen was een motie van wantrouwen onderweg

Het plotselinge aftreden maandag van Wendy Renzen als wethouder van Midden-Delfland kan niet los worden gezien van een opgestelde motie van wantrouwen die al in het weekeinde circuleerde.

Vrijdagavond ging die motie rond en deze werd op dat moment al gesteund door een raadsmeerderheid van CDA, OGP en D66. "De raad van Midden-Delfland verklaart het vertrouwen in mevrouw Renzen-van Leeuwen als wethouder verloren en verzoekt haar met onmiddellijke ingang af te treden", zo luidde de eindconclusie in de motie.

Renzen maakte deel uit van het college van B en W namens de VVD. Haar partij heeft zich consequent tegen de komst van een grootschalige vluchtelingenopvang in Den Hoorn uitgesproken. Direct nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met die komst had ingestemd, stapte de VVD uit de coalitie.
In elk geval CDA, OGP en D66, samen goed voor 9 van de 17 zetels in de gemeenteraad van Midden-Delfland hadden geen vertrouwen in het voorlopig aanblijven van Renzen als wethouder.

De motie zou vanavond (dinsdag) aan de orde komen in de vergadering van de gemeenteraad. Dat is niet meer nodig nadat Renzen maandag de eer aan zichzelf hield.