Archief
WOS

VVD stapt uit coalitie Midden-Delfland

De VVD-fractie stapt per direct uit de coalitie van Midden-Delfland. Dat heeft fractievoorzitter Jacob van der Eijk bekendgemaakt aan het eind van de raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen.

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde woensdagavond in met de komst van 225 vluchtelingen naar een terrein aan de Harnaschdreef in Den Hoorn. De VVD en Mijn Partij stemden als enige tegen. "De VVD moet dat democratisch genomen besluit, hoe ondoordacht en gebrekkig het ook is, respecteren", aldus Van der Eijk. "De VVD wil, kan en zal geen verantwoordelijkheid dragen voor dit besluit."

In een verdere verklaring laat de VVD-fractievoorzitter weten: "De VVD betreurt dit, want hoewel de coalitie geen liefdeshuwelijk was, bleek het verstandshuwelijk na een stroeve start redelijk te werken. Graag had de VVD de plannen uit het coalitieakkoord verwezenlijkt." Wethouder Renzen (onder andere Wonen) blijft tot en met het kerstreces aan om haar werkzaamheden voort te zetten, af te ronden en over te dragen.

In de coalitie zitten nu nog CDA (4 zetels) en D66 (2 zetels). Het lijkt erop dat de partijen opnieuw gaan onderhandelen over de samenstelling van de coalitie. Ed Roeling van Mijn Partij, in maart vorig jaar de winnaar van de verkiezingen, neemt daarvoor het voortouw.