Archief
PR

PR

15.000 euro voor Dierenopvangcentrum Westland

Het was vrijdag dubbel feest bij Dierenopvancentrum Westland (DOCW). Niet alleen werd het hoogste punt van het gebouw aan de Vierschaar gevierd, de penningmeester kon 15.000 euro bijschrijven. En dat geld is hard nodig.

Het geld werd gedoneerd door schaapsherder Lex Thoen. Hij schreef een boek over zijn ontmoetingen en gesprekken met mensen in de polder: 'De herder en zijn hond'. Thoen kondigde eerder in de WOS-talkshow Aan Tafel al aan de opbrengst te doneren aan DOCW en Inloophuis Carma. Beide kregen dus een cheque van 15.000 euro uitgereikt.

Dat geld is belangrijk, omdat de stichting afhankelijk is van fondsen en giften. Daarom zijn de initiatiefnemers ook blij met de Westlandse auteurs Loes Spruijt en WIllemijn Stout. Zij schreven het boek 'Spook krijgt visite' en ook daarvan gaat de opbrengst naar het dierenopvangcentrum.

Pannenbier

Er wordt al sinds 2018 gesproken over een dierenopvangcentrum. De initiatiefnemers willen een noodopvang en verzorging van alle dieren met problemen realiseren. Vlak na de zomer ging uiteindelijk de eerste paal de grond in op het terrein aan de Vierschaar in 's-Gravenzande, vlakbij het politiebureau.

De afgelopen weken is het hard gegaan. Op dierendag lag er alleen nog een fundering, een paar dagen later stond er een heel gebouw. Medewerkers van het bedrijf Biersteker kwamen het gebouw - helemaal gratis - afbouwen. Hoewel het hoogste punt dus al een paar weken geleden werd bereikt, werd het 'pannenbier' vrijdag dan toch alsnog gevierd. Wethouder Michiel Ferwerda plantte de DOCW-vlag. "Het is heel bijzonder dat het initiatief door inwoners genomen is. De eerste gesprekken hierover dateren al van een paar jaar geleden. We zijn als gemeente Westland dan ook blij dat we met de locatie van het opvangcentrum aan de Vierschaar een bijdrage kunnen leveren aan de realisatie ervan."

Voorzitter Ulbe Spaans wil in 2024 de deuren openen. De komende tijd zullen de vrijwilligers nog letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen moeten steken. "Niet alleen om het gebouw verder af te werken. We zijn ook nog hard op zoek naar financiële middelen voor de inrichting van het pand."

Zo zag het er op dierendag uit: