Archief
Archieffoto

Archieffoto

Erfgoedcentrum Abraham Kuyper vanuit Gemeenlandshuis

Het Gemeenlandshuis aan de Hoogstraat in Maassluis gaat fungeren als het erfgoedcentrum voor Abraham Kuyper. Komende maandagavond houdt minister Hugo de Jonge (Vokshuisvesting) hier de eerste Kleine Luydenlezing.

Het Erfgoedcentrum Abraham Kuyper Maassluis is eind augustus opgericht. De stichting wil de aandacht voor het gedachtegoed van Kuyper en het belang ervan voor de samenleving vandaag de dag levendig houden. Voormalig minister-president Kuyper werd op 29 oktober 1837 geboren in Maassluis. Hij richtte in 1879 de Anti-Revolutionaire Partij (ARP) op, de eerste politieke partij van Nederland die een eeuw later in het CDA opging. Voor zijn achterban, een volksdeel dat wel wordt aangeduid als de 'kleine luyden' (eenvoudige mensen), was Kuyper de gevierde leider.

Het Erfgoedcentrum Abraham Kuyper Maassluis gaat fungeren als debat- en inspiratiecentrum over thema's als democratie, religie, maatschappij en samenleving, sociale gerechtigheid, gespreide verantwoordelijkheid, waarden en normen, onderwijs,wetenschap, politiek en media. Tevens wordt er een onderzoekscentrum en Kuyperbibliotheek in gevestigd.

Kleine Luydenlezing

De eerste Kleine Luydenlezing is op maandagavond 30 oktober door minister Hugo de Jonge.Na afloop is er nog een forumdiscussie met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen.
Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang lezing om 19.45 uur. De avond eindigt omstreeks 21.45 uur.
Aanmelden is kosteloos, maar wel verplicht: activiteiten@abrahamkuyper.nu.