Archief
WOS

Wethouder over Tour de Femmes: 'Mooi stukje Westland aan wereld tonen'

Sportwethouder Anko Goudswaard is maar wat trots dat de Tour de Femmes volgend jaar ook Westland aan doet. "Wij willen de wielrensport nog populairder maken."

Woensdag is in Parijs de route voor de vrouwenvariant van de Ronde van Frankrijk bekendgemaakt. De start is volgend jaar in Rotterdam en de eerste etappe voert op 12 augustus vanuit de havenstad door onder andere Maassluis, Maasland en Westland. De finish ligt in de Haagse badplaats Kijkduin.

"Het is geweldig dat de Tour de France Femmes avec Zwift ook door het mooie Westland komt. Zo kijkt straks de wereld mee en krijgen we de kans om een mooi stukje Westland te tonen", zegt sportwethouder Goudswaard.

Westland gaat volgende zomer uitgebreid stilstaan bij de doorkomst van de Tour de Femmes. "We willen dit topsportevenement beleven samen met de Westlanders. Hoe we dit gaan doen, daar gaan we eens goed voor zitten. Wij willen de wielrensport nog populairder maken en nog meer Westlanders aanzetten om ook te bewegen. We gaan er een sportief en inspirerend evenement van maken dat vooriedereen toegankelijk is!"

In verband met het verkrijgen van een doorkomst door Westland, levert de gemeente een financiële bijdrage van 10.000 euro aan startplaats Rotterdam.