Archief
Paul Vis

Velo maakt zich op voor Europese return: 'Verwacht thuis nog meer sfeer'

De handbalsters van Velo zijn amper bijgekomen van hun Europase avontuur in Turkije, maar zaterdag wacht alweer de returnwedstrijd in Wateringen. Speelster Maud Schuit heeft genoten van Ankara, maar kijkt ook uit naar de thuiswedstrijd.

"Het is heel bijzonder om in een ander land tegen een buitenlandse ploeg te spelen", begint Schuit in gesprek met mediapartner Omroep West. De 21-jarige Haagse was onder de indruk toen ze in Turkije aankwam. "Alles is er groot en professioneel. Wij spelen in Wateringen gewoon in een sporthal waar ook andere sporten worden beoefend, daar hebben ze echt een speciaal handbalstadion."

Niet alleen de grootte van de speellocatie was indrukwekkend. "Alles eromheen was heel gaaf. Er waren overal Turkse vlaggen, er stonden trommels klaar voor de supporters, dat is bij ons anders. Hoewel wij er ook een feestje van gaan bouwen, hoor. Daar is de club al voorbereidingen voor aan het treffen." De Velohal was in no time uitverkocht. De zaal zit vol met 800 supporters.

Zenuwachtig voor return

Toch denkt Schuit dat de sfeer in Turkije gaat worden overtroffen in Wateringen. "Stiekem denk ik dat de thuiswedstrijd nóg meer sfeer gaat opleveren. We waren binnen twee uur uitverkocht, dat is bizar."

Schuit, die in Ankara zeven keer scoorde, is in vorm, maar ook zenuwachtig voor de return. "Voor de wedstrijd in Turkije was ik ook al gespannen, maar dat heeft wel goed uitgepakt. Ik speelde een goede wedstrijd."

Vol in de achtervolging

Ook bij haar teamgenoten merkte Schuit de wedstrijdspanning. "Niet iedereen gaat beter spelen van spanning, maar in de thuiswedstrijd zullen we er geen hinder van ervaren. Tuurlijk zijn er zenuwen, maar we weten nu waar de krachten en zwaktes van de tegenstander liggen. We zijn goed voorbereid en weten hoe we op ze moeten reageren."

Aan vertrouwen dus geen gebrek bij de jongeling. "Vier punten verschil is niet zoveel, ik heb er het volste vertrouwen in dat we dat goed kunnen maken. Zeker als het publiek er vol achter gaat staan en we als er team honderd procent voor gaan moet het lukken."

Dansen in Turkse club

Terug naar Turkije. Daar werd vorige week weliswaar verloren, maar de derde helft werd wél gewonnen door de dames van Velo. "We zijn na de wedstrijd nog de stad in gegaan met de meegereisde supporters. Dat is wel laat geworden", lacht Schuit.

"We stonden met z'n allen te dansen in een club in Turkije, dat had ik nog nooit meegemaakt. We zijn in Den Haag weleens met het team naar een karaokebar geweest, maar dit was toch wel extra bijzonder."