Velo handbal

Handbalsters Velo beginnen Europese campagne met nederlaag

De handbalvrouwen van Venéco/Velo hebben de heenwedstrijd in de European Cup tegen Ankara Yenimahalle zaterdag verloren. In Turkije werd het, na een 15-14 ruststand, uiteindelijk 29-25.

De eerste helft ging gelijk op, Velo kwam na een dik kwartier zelfs met drie doelpunten voor (7-10). De Turkse tegenstander kwam daarna echter terug tot 10-10, waarna het weer een tijdje gelijk opging en halverwege stond het dus 15-14. Ook in de tweede helft ging het lang gelijk op. Na vijftien minuten liep Ankara Yanimahalle echter uit van 20-19 naar 26-20. Dat verschil was met nog tien minuten te spelen niet meer overbrugbaar.

Velo, dat nog altijd zonder de geblesseerde keepster Femke Erkens aantrad, was niet minder dan de Turkse ploeg. Maar volgens teammanager Anita Huf hielp het niet mee dat de Wateringsen in de tweede helft in totaal veertien minuten in ondertal speelden. Tien minuten voor tijd kreeg ook speelster Kirten van Steenbergen nog een rode kaart.

Volgende week is in Wateringen de return. Velo moet dan ten minste vijf doelpunten meer maken dan Ankara Yenimahalle om door te gaan naar de volgende ronde.

Beluister het hele gesprek met teammanager Anita Huf:

Quintus-mannen nog steeds aan kop

De handballers van Quintus hebben ook hun vierde wedstrijd in de eredivisie gewonnen. Zaterdag werd Vrone/Berdos aan de zegekar gebonden. Na een 10-15 stand halverwege werd het uiteindelijk 18-30. De stand bleef lang dicht bij elkaar. Pas in het laatste kwartier kon Quintus echt uitlopen.