Archief
WOS

WOS

Geflitst in Wateringen

Sinds kort staat hij er ineens: een tijdelijke flitspaal op de Heulweg in Wateringen. Vlakbij de Pieter van der Plasschool. Uit de analyse van de politie blijkt dat een aanzienlijk aantal ongevallen op deze plek verband houdt met overschrijding van de snelheidslimieten.

De gemeente Westland heeft bij de politie een aantal locaties voorgedragen voor de Flexflitser. Dit is een tijdelijke flitspaal. De politie analyseert of de betreffende locaties in aanmerking komen door bijvoorbeeld te kijken naar de weginrichting, het aantal verkeersbewegingen, snelheidsgegevens en ongevalsgegevens. Als de politie de locatie ook geschikt vindt, wordt de locatie bij het Openbaar Ministerie (OM) aangedragen, en het OM beslist uiteindelijk of de flitspaal er komt. Hiervoor hanteert het OM bepaalde criteria. Het OM verzorgt de feitelijke opdrachtverstrekking voor de plaatsing van de flitspaal, iets wat dus is gebeurd voor de locatie in Wateringen, op het punt waar de Heulweg en de Harry Hoekstraat in elkaar overlopen.

Waarom op de Heulweg?

Op de Heulweg zijn al snelheidsremmende maatregelen aanwezig, zoals drempels en asverspringingen. Toch gebeuren er helaas veel ongelukken op deze plek en is de gereden snelheid te hoog. Uit analyse van de politie blijkt dat relatief veel ongelukken te relateren zijn aan een te hoge snelheid. Bovendien steken er nabij de locatie waar de Flexflitser staat ook veel kwetsbare verkeersdeelnemers over, zoals de kinderen die naar school gaan. Dit alles maakt dat deze locatie is aangevraagd.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Wateringen