Archief
RET

Buslijn 126 gaat volgende week weer rijden

Buslijn 126 gaat weer rijden tussen Maassluis en Schiedam. Vervoerder RET meldt dat je vanaf komende maandag weer kunt instappen. De buslijn is in totaal iets meer dan één maand weggeweest.

De buslijn werd vorige maand tijdelijk opgeheven wegens een personeelstekort, maar dat probleem is volgens RET nu enigszins opgelost. De organisatie kan dus weer gaan 'opschalen' op de lijnen waar dat het hardst nodig is, daarom heeft RET ervoor gekozen om de buslijn weer in werking te laten treden. De bus zal van maandag tot en met vrijdag één keer per uur rijden tussen Maassluis West en station Schiedam Buffer Horvathweg.

'Verschraling van het openbaar vervoer'

Meerdere inwoners van Maassluis baalden van het opheffen van de buslijn. De lokale CDA-fractie noemde het zelfs een 'verschraling van het openbaar vervoer'. Ook het Maassluise stadsbestuur liet weten het niet eens te zijn met de opheffing en trok bij de RET aan de bel. "De door RET geboden oplossing, namelijk het gebruiken van metrolijn B, is niet voor iedereen mogelijk. Ook leidt dit tot langere reistijden'', aldus het college in beantwoording van vragen van CDA Maassluis.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis