Archief
RET

College van Maassluis wil buslijn 126 (Maassluis-Schiedam) terug

Het college van burgemeester en wethouders van Maassluis wil dat buslijn 126 terugkeert. Dat blijkt uit een brief van het college aan vervoermaatschappij RET. Het college is het met het CDA eens dat het opheffen van die lijn zorgt voor verschraling van het openbaar vervoer.

Sinds 21 augustus is buslijn 126 opgeheven. De RET moet door personeelstekort - een landelijk probleem - keuzes maken, staat in een verklaring. Volgens B en W heeft buslijn 126 een belangrijke functie in het verbinden van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Het college verzoekt de RET andere opties te bekijken zodat buslijn 126 terug kan komen.

''De door RET geboden oplossing, namelijk het gebruiken van metrolijn B, is niet voor iedereen mogelijk. Ook leidt dit tot langere reistijden'', aldus het college in beantwoording van vragen van CDA Maassluis. ''Op het moment wordt gesproken van een tijdelijke maatregel, er is echter geen zicht op hoe tijdelijk'', vervolgt het college.

Wat het college aan de verschraling van het openbaar vervoer gaat doen, is nog onduidelijk. ''Wij proberen eerst meer duidelijkheid te krijgen, voordat we spreken over maatregelen. In principe is de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag, red.) verantwoordelijk voor de concessie. Vanuit de MRDH wordt gestuurd op het zo snel mogelijk herstellen van buslijn 126'', aldus het college.