Archief
Steffie Taal

Steffie Taal

Ter Heijde krijgt mogelijk bewaakte fietsenstalling

Strandgangers in Ter Heijde kunnen hun fiets volgend jaar mogelijk neerzetten in een bewaakte fietsenstalling. Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Pieter Varekamp na vragen van de VVD-fractie.

De VVD maakt zich ernstig zorgen over de toenemende mate van fietsendiefstal rondom de Westlandse strandopgangen. In juni liet de politie van Bureau Westland nog weten dat er steeds meer aangiftes van dit strafbare feit binnenkwamen. Ook Varekamp kent het probleem. "Dit is zeker onwenselijk, omdat wij fietsen als vervoersmiddel graag willen stimuleren en fietsendiefstal daar een negatief effect op heeft."

Om het aantal fietsendiefstallen te verminderen, wordt nu gewerkt aan een voorstel voor een proef met een bewaakte fietsenstalling. Deze moet komen bij de Strandweg in Ter Heijde. Biesieklette gaat de fietsenstalling mogelijk beheren. De organisatie heeft ook al een stalling in het centrum van Naaldwijk.

WOS

Ter Heijde 'op slot'

Dat de eerste bewaakte fietsenstalling waarschijnlijk in Ter Heijde komt, is overigens niet zo gek. De gemeente Westland wil op drukke stranddagen automobilisten uit het dorp weren. Ter Heijde is immers niet ingericht voor het verwerken van grote hoeveelheden verkeer. In plaats daarvan worden strandgangers gestimuleerd om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Overigens levert het parkeren van fietsen in Ter Heijde al jaren zo nu en dan óók problemen op. De KNRM heeft geregeld te maken met foutparkeerders. De verkeerd geparkeerde fietsen staan dan in de weg als de reddingmaatschappij wil uitrukken als er een incident is. Soms zijn de redders eerst minutenlang bezig om fietsen weg te halen voor er kan worden uitgerukt.