Archief
Rob Oosterlee

Maassluis wil beter geïnformeerd worden over veerdienst

Ondanks meerdere oproepen aan de provincie om de communicatie te verbeteren, worden de gemeente Maassluis en haar inwoners nog altijd slecht geïnformeerd over de ontwikkelingen rond de veerpont naar Rozenburg.

Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Sjef Evers na vragen van de PvdA. De partij trok aan de bel nadat de WOS had gepubliceerd dat Maassluis en Rozenburg het dit jaar nog moeten doen zonder autoveer.

Afgelopen februari had een meerderheid van de gemeenteraad het college nog opgeroepen om bij de provincie aan te dringen om de inwoners van Maassluis en Rozenburg proactief te informeren over de ontwikkelingen rond de veerpont. Desondanks viel het de PvdA op dat de dorpsraad in Rozenburg wel wordt geïnformeerd, maar Maassluis niet. Evers: "Er is meerdere malen aangedrongen bij de provincie om de communicatie te verbeteren, zodat wij ook beter kunnen communiceren. Tot heden heeft dit nog niet het gewenste effect, waardoor wij op hetzelfde moment als u worden geïnformeerd."

Sinds oktober zonder autoveer

Inmiddels vaart er al bijna een jaar geen autoveer tussen Maassluis en Rozenburg. Vorig jaar oktober moest de Blankenburg vanwege technische problemen naar de werf. Eerder dat jaar was de tweede boot, de Staeldiep, al uit de vaart genomen voor reparaties. De toenmalige exploitant AquaSwets had financiële problemen en kon de benodigde reparatiekosten niet betalen. Dat leidde afgelopen mei tot een faillissement.

Sinds juli is rederij/scheepswerf Damen de uitbater van de veerdienst. Damen is in onderhandeling over de aankoop van de Blankenburg, maar heeft na aankoop nog tijd nodig om de boot op te knappen. De eerder genoemde zes weken om de boot 'vaarklaar' te krijgen, blijken niet genoeg. Er zijn zo'n vier maanden nodig om de boot ook 'bedrijfszeker' te krijgen.

Op dit moment vaart er wel een veerboot die alleen fietsers en voetgangers naar de overkant kan brengen.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek