Archief
WOS

WOS

Pele Surf Shack draait weer na brand: 'We hebben het werkbaar gemaakt'

Pele Surf Shack wil komende winter grondig gaan verbouwen. De strandtent in Hoek van Holland werd eind april getroffen door brand en ondervindt daar de gevolgen van.

"We hebben geen verwarming, geen cv-ketel, alle stroom klopt niet. De helft van ons pand is weg, dus we hebben nu geen opslag. Dat hebben we opgelost met zeecontainers", vertelt eigenaresse Charlotte Damen.

De brand ontstond op vrijdagavond 28 april om 21.00 uur. Pele Surf Shack was toen niet open vanwege het slechte weer, maar collega's van een naburige strandtent merkten de brand op. De brandweer was zo'n twee uur bezig met blussen.

Pele Surf Shack bleef ongeveer drie weken gesloten. Op Hemelvaartsdag gingen de deuren weer open. "We hebben alles weer werkbaar gemaakt", zegt Damen. "Na de heropbouw was het voor strandtenten best een slecht seizoen. Maar nu is het lekker weer, dus we mogen het er niet meer over hebben."

Verbouwing

Inmiddels liggen er plannen voor een verbouwing. "Dat hangt een beetje af van of ik de financieringsaanvraag rond krijg. Dan gaan we verbouwen, zodat we volgend jaar lekker kunnen starten en we een solide pandje hebben."