Archief
WOS/Piet Voskamp

Verburch neemt maatregelen tegen supporters na vechtpartij in promotieduel

Voetbalvereniging Verburch heeft besloten dat negen supporters voor onbepaalde tijd niet meer op het clubcomplex in Poeldijk mogen komen. Die maatregel is genomen na een incident in de promotiewedstrijd afgelopen juni.

De Poeldijkers wonnen op 17 juni in de finale van de nacompetitie met 3-5 van Legmeervogels. Door die zege speelt Verburch komend seizoen in de tweede klasse. De wedstrijd (op neutraal terrein in Noordwijk) kende echter wel een flink smetje.

Vlak nadat Vince van der Knaap in de tweede helft uit een strafschop de 2-5 binnenschoot, ontstond onder het publiek langs de kant een opstootje. Het duel werd vervolgens tien minuten stilgelegd.

'Schande'

Het clubbestuur noemt het incident op de eigen website 'een schande voor Verburch'. "Er is werkelijk geen enkel excuus om verhaal te halen op de manier waarop het incident plaats vond: uitdagend, intimiderend, fysiek en verbaal geweld. Deze gebeurtenis heeft veel impact binnen de club en heeft de sfeer na de wedstrijd en in de kantine van Verburch danig verziekt. Terwijl het zo’n mooi feest had moeten worden."

De club heeft dankzij getuigenverklaringen en filmbeelden negen 'betrokkenen' in beeld gekregen. Zij zijn uitgenodigd om op gesprek te komen bij de club, maar slechts één van hen maakte daar ook daadwerkelijk gebruik van. Uiteindelijk is besloten dat zij allen een accommodatieverbod krijgen voor onbepaalde tijd. "En daar waar van toepassing heeft het bestuur een verbod uitgevaardigd om nog enig formele functie uit te oefenen namens Verburch. Na verloop van tijd, variërend van 3 maanden tot een jaar, is er voor zes personen de mogelijkheid om het accommodatieverbod om te zetten, zodat zij (bijvoorbeeld) weer (alleen) naar hun zoon/dochter kunnen kijken. Dit kan pas nadat zij zelf het initiatief hebben genomen tot een gesprek met een vertegenwoordiging van het bestuur", zo is te lezen op de clubwebsite.

Een samenvatting van Legmeervogels - Verburch zie je in deze uitzending van WOS Sport (na ongeveer 8 minuten):