WOS/Piet Voskamp

Verburch promoveert naar tweede klasse

Na een lang seizoen heeft Verburch promotie veiliggesteld. De Poeldijkers wonnen in de nacompetitie met 3-5 van Legmeervogels.

Net zoals vorige week tegen HVC'10 was Vince van der Knaap het goudhaantje. Al na tien minuten opende de spits de score. Na een misverstand in de defensie van Legmeervogels verdubbelde Terence van den Berg de stand en Van der Knaap bracht nog geen vijf minuten later de stand op 0-3. Maar net als tegen HVC’10 kwam de spanning toch weer terug. Vlak voor de rust scoorde Legmeervogels twee treffers.

Na rust had Verburch het geluk met een strafschop die Vince van der Knaap binnenschoot. Direct na die treffer was er wat onrust op de tribune en werd het duel tijdelijk stilgelegd. Na tien minuten kon er weer door gevoetbald worden. De slotfase was ontzettend spannend. Legmeervogels kwam diep in blessuretijd tot 3-4, maar Vince van der Knaap bewees zijn waarde en maakte de 3-5. Verburch promoveert daarmee naar de tweede klasse, waar Westlandia (za) en Monster ook spelen.

Den Hoorn blijft in de eerste klasse

Den Hoorn heeft zich weten te handhaven in de eerste klasse. Het won met 1-4 van Nieuwerkerk. Dat zag er in het begin niet naar uit. Nieuwerkerk kwam na zeven minuten al op voorsprong en was de betere van de twee. Maar Den Hoorn bleek, net zoals eerder in de nacompetitie, over veerkracht te beschikken. Via een vrije trap bracht Nuno Laguna de ploegen naast elkaar en toen gooide Den Hoorn de schroom van zich af. In de tweede helft kopte Joey Stoel de 1-2 binnen. Een meevaller kwam nadat de keeper van Nieuwerkerk rood kreeg wegens onsportief gedrag. Aanvaller Denzel Dos Santos passeerde nog twee keer de reservekeeper en stelde het verblijf in de eerste klasse veilig.