Archief
BoereGoed

BoereGoed

Grote belangstelling voor opening buurtkas BoereGoed

Onder belangstelling van zo'n 3.000 bezoekers is zaterdag de nieuwe buurtkas van BoereGoed aan de Opstalweg in Naaldwijk geopend.

Voor BoereGoed komt met deze nieuwe buurtkas een droom uit. De initiatiefnemers wilden een ontmoetingsplek creëren waar voeding naast duurzaamheid, ontdekken, ontwikkelen en begeleiden samenkomt. Een plek midden in de samenleving en, vanuit de traditie van Westland, als voedsellandschap voor de stad. De missie 'BoereGoed, goed voor mensen' was daarbij de drijfveer. Bij het beschikbaar maken van de nieuwe locatie aan de Opstalweg werd BoereGoed gesteund door twee Westlandse families. Zij willen niet bij naam genoemd worden.

Bezoekers kunnen groente, fruit en kruiden ruiken, proeven en ervaren of een praatje maken met vrijwilligers en andere bezoekers. Voor de bezoeker is er een groot buitenterrein om te parkeren, een fietsenstalling, een buitentuin met fruit en een dierenweide. De buitentuin zet zich voort in de 'Farm I See' (een afgeleide van het Engelse pharmacy, red.)-kruidentuin binnen, in de buurtkas en de winkel.

Tekst gaat verder onder de video.

Koren

De opening werd opgeluisterd door optredens van het Westlands mannenkoor, Koor 4 Fun en het Kassenbouwerskoor. Wethouder Anko Goudswaard deed de openingshandeling. In zijn speech roemde hij het initiatief, maar vooral ook de samenwerking van het bedrijfsleven en de twee families die hierin hebben durven investeren.

Openingshandeling door wethouder Anko Goudswaard. BoereGoed

Vanwege de drukte moesten de bezoekers hun auto parkeren op het terrein van de nabijgelegen Olsthoorn Ranch.

Je vindt de buurtkas aan de Opstalweg 21a in Naaldwijk. Meer informatie is te vinden op de website van BoereGoed.