Archief
BoereGoed

BoereGoed

BoereGoed verhuist naar Opstalweg

BoereGoed verhuist in juni van de huidige locatie aan de Baakwoning naar de Opstalweg in Naaldwijk. De nieuwe buurtkas wordt een plek om te beleven en te ontmoeten.

BoereGoed biedt al ruim tien jaar een plaats aan mensen die gepensioneerd zijn, een sabbatical hebben, even moeilijk meekunnen in de samenleving of arbeidsmarkt, met een beperking en aan mensen die het zomaar leuk vinden om in de tuin te werken. De afgelopen periode heeft de organisatie gewerkt aan een droom; een ontmoetingsplek voor mensen waar voeding naast duurzaamheid, ontdekken, ontwikkelen en begeleiden samenkomen. Een plek midden in de samenleving en, vanuit de traditie van Westland, als voedsellandschap voor de stad.

Bezoekers kunnen groente, fruit en kruiden ruiken, proeven en ervaren of een praatje maken met vrijwilligers en andere bezoekers. Voor de bezoeker is er een groot buitenterrein om te parkeren, een fietsenstalling, een buitentuin met fruit en een dierenweide. De buitentuin zet zich voort in de 'Farm I See' (een afgeleide van het Engelse pharmacy, red.)-kruidentuin binnen, in de buurtkas en de winkel.

Aan de Opstalweg is er de komende maanden nog een flinke bouwput. Maar de eerste gewassen in de kas zijn al gezaaid en gepoot en tieren welig.

Bij het beschikbaar maken van de nieuwe locatie aan de Opstalweg wordt BoereGoed gesteund door twee Westlandse families. Zij willen niet bij naam genoemd worden.