Archief
WOS

WOS

Commissaris ziet af van gesprek met Lierse afscheidingsbeweging

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, ziet geen reden voor een gesprek met de initiatiefgroep die het dorp De Lier wil overhevelen van de gemeente Westland naar Midden-Delfland.

In een reactiebrief aan de initiatiefnemers van de in augustus vorig jaar gehouden internetpeiling, stelt Smit: "De vraagstelling van de peiling luidde: 'Waarbij hoort De Lier?' De uiteindelijke uitslag van de peiling was ongeveer 50% - 50%."

Hij merkt vervolgens op, dat aan de herindeling van Westland en Midden-Delfland met als ingangsdatum 1 januari 2004 een uitgebreide (wets)behandeling en een uitgebreid proces zijn voorafgegaan. "Op dit moment is er voor mij, op basis van de uitkomst van de door u gehouden peiling, geen reden om een gesprek aan te gaan met als inzet een andere indeling van de gemeenten Westland en Midden-Delfland", besluit Smit.

Pieter Hoogerbrugge, woordvoerder van de initiatiefnemers, laat in een reactie op de brief van Smit aan de WOS weten: "Helaas geen bereidheid van de heer Smit om met ons in gesprek te gaan. Als initiatiefnemers nemen wij de periode tot en met 2025 de tijd om verbreding en funding te zoeken voor verdere activiteiten."