Archief
Signbiblio

Signbiblio

Sportnieuws: Westlandse acrogymnaste wint Nederlandse titel

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Gymnastiek - De Westlandse Elise Lock (7) heeft dit weekend samen met haar partner Bloem Klaris (Wassenaar) de Nederlandse titel acrogymnastiek bij de D-jeugd in de wacht gesleept. De twee vormen pas sinds afgelopen augustus een koppel en plaatsten zich dankzij drie eerste plaatsen bij de districtskampioenschappen voor het NK in Oss. Met een persoonlijk record werd de nationale titel gewonnen.

Voetbal - Westland Accountancy is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van het toernooi om de Westland Cup. De huidige hoofdsponsor Flynth stopt er na zestien jaar mee. De laatste Flynth Westland Cup werd zaterdag gewonnen door FC 's-Gravenzande.

Zaterdag

Tennis - Arantxa Rus heeft de finale bereikt van het WTA-toernooi in La Bisbal D'Emporda (Spanje). Tegen Maria Lourdes Carle uit Argentinië werd het in drie sets 6-1, 4-6 en 6-3. De finale is zondag tegen de Hongaarse Panna Udvardy.

Vrijdag

Tennis - Arantxa Rus staat zaterdag in de halve finale van het WTA-toernooi in La Bisbal D'Emporda (Spanje). Ze versloeg in de kwartfinale de Amerikaanse Caroline Dolehide in drie sets: 2-6, 6-2 en 6-4. Voor een plek in de finale is Maria Lourdes Carle uit Argentinië haar tegenstandster.

Donderdag

Voetbal - De finales van de verschillende FeVoWest Cups worden de komende weken gespeeld op het Juliana Sportpark in 's-Gravenzande. In de categorie JO15 komende zaterdag (10 juni) speelt FC 's-Gravenzande tegen Velo. In de categorie JO17 volgende week zaterdag (17 juni) treft Den Hoorn SV Loosduinen. De derde wedstrijd is tussen de vrouwen van FC 's-Gravenzande en Den Hoorn. Of deze wedstrijd daadwerkelijk op 17 juni wordt gespeeld, is afhankelijk van het vervolg van de nacompetitie. 's-Gravenzande strijdt nog voor promotie naar de tweede klasse.

Tennis - Arantxa Rus staat vrijdag in de kwartfinale van het WTA-toernooi in La Bisbal d'Empordá (Spanje). Donderdag was zij in twee sets te sterk voor de Oostenrijkse Sinja Kraus: 6-3 en 7-5. In de tweede set knokte Rus zich terug van een 0-4 achterstand. De tegenstander in de kwartfinale is Marina Bassols (Spanje) of Caroline Dolehide (VS).

Woensdag

Voetbal - De uit Wateringen afkomstige voetballer Lance Duijvestijn (24) was dinsdagavond heel belangrijk voor Almere City in de wedstrijd tegen FC Emmen om een plek in de eredivisie. Almere won met 2-0 en beide doelpunten werden gescoord door Duijvestijn. Zondag wacht het beslissende duel in Emmen.

Dinsdag

Tennis - Arantxa Rus is door naar de tweede ronde van het WTA-toernooi in La Bisbal d'Empordá (Spanje). De 32-jarige Monsterse versloeg dinsdagavond Rosa Vincens Mas in twee sets: 6-4 en 6-3.

Voetbal - Donny van Oijen voetbalt vanaf komende seizoen voor het zaterdagelftal van Westlandia. De oud-speler van Forum Sport, Concordia, Katwijk, Rijnsburgse Boys en Full Speed 'tekent' voor minimaal een jaar. Trainer Theo Verbeek ziet Tim Janssen (Vitesse Delft), Timo Ruis en Bram Stikkelman (Honselersdijk en Joey van Zwam (Vredenburch) vertrekken. Sven Enthoven, Yordi van Beek, Peter Hoogerwerf, Yannick Reinders, Damon Duivenvoorde en Brad Luijkx stoppen met selectievoetbal.