Archief
WOS/Martijn Molenaar

WOS/Martijn Molenaar

FC 's-Gravenzande wint eenvoudig 50ste Flynth Westland Cup

De 50ste editie van de Flynth Westland Cup is zaterdag een prooi gewonnen voor FC 's-Gravenzande. De Westlanders waren in Naaldwijk veel te sterk voor MVV'27: 8-1.

Het niveauverschil (FC 's-Gravenzande speelt in de vierde divisie, MVV'27 komt uit in de derde klasse) was al snel duidelijk. FC 's-Gravenzande had het meeste balbezit en kwam ook het vaakst voor het vijandelijke doel, terwijl MVV'27 - op een enkele kans na - voornamelijk bezig was met tegenhouden.

Na iets meer dan een half uur viel dan ook de verwachte 1-0. Yuri Westhoff schoot binnen na een voorzet van Angelo Zwirs. 's-Gravenzande had overigens enkele minuten daarvoor eigenlijk ook al moeten scoren, maar oog in oog met MVV'27-doelman Mark van Barneveldt schoot Frank Broos tegen de onderkant van de lat en ging de bal er dus niet in.

De ban was gebroken en nog voor rust stond het 3-0. Eerst kwam Roy van Beek makkelijk door de Maaslandse verdediging en bleef vervolgens koel voor het doel. Niet veel later belandde een schot van Daan van Unen via Westhoff achter Van Barneveldt. Er had zelfs nog een vierde treffer kunnen vallen, maar een bal van Rick Boers belandde op de paal.

Rode kaart Copur

Spannend werd het niet meer in de tweede helft. Meest opzienbarende bij MVV'27 was de rode kaart van assistent-trainer Hakan Copur na commentaar op de leiding. FC 's-Gravenzande breidde daarna de score verder uit. Westhoff maakte na bijna een uur spelen zijn derde van de middag, vervolgens was ook Sil van Ooijen trefzeker. Zwirs (assist van de net ingevallen Twan van Meerten) en nog tweemaal Van Ooijen maakten de acht doelpunten compleet.

Vlak voor tijd deden de Maaslanders nog wel iets terug. Na een vermeende overtreding van Boers in het eigen strafschopgebied kreeg MVV'27 nog een strafschop. Michael Berrevoets schoot die binnen. Vlak na de 8-1 floot scheidsrechter Marcel van Ekelenburg deze 50ste editie van de Westland Cup af.

Roy van Beek kreeg de prijs voor topscorer van het toernooi. WOS/Martijn Molenaar

Tweede zege

Voor FC 's-Gravenzande is het de tweede zege in de Westland Cup sinds de fusie in 2010 tussen 'De Sport' en 'Rood-Wit'. In 2017 won 's-Gravenzande voor het bekertoernooi voor het eerst.

Verslaggever Ruud de Jong sprak na afloop met Daan van Unen:

Flynth Westland Cup
FC 's-Gravenzande - MVV'27 8-1 (3-0)
's-Gravenzande: Yuri Westhoff (3), Roy van Beek, Sil van Ooijen (3), Angelo Zwirs
MVV'27: Michael Berrevoets