Archief
WOS/Bart van der Helm

WOS/Bart van der Helm

Nieuwe eigenaren Nieuw Tuinzight: 'Waren niet op zoek naar druivenkwekerij'

Voor de nieuwe eigenaren van Nieuw Tuinzight in Den Hoorn kwam de druivenkwekerij min of meer toevallig op hun pad. "We waren op zoek naar een nieuwe productielocatie voor ons bedrijf", zeggen ze tegen de WOS.

Tim en Sharon nemen de druivenkwekerij eind dit jaar over. "Het heeft uiteindelijk een jaar geduurd voordat we ze tegenkwamen en toen is het heel snel gegaan", zegt huidig eigenaresse Hilde Jansen. "Ze lieten ons niet meer los", vult man Arnold aan.

"We waren op zoek naar een nieuwe productielocatie voor ons bedrijf en toen gingen we naar kassen kijken", legt Tim uit. "We waren wat dat betreft helemaal niet op zoek naar een druivenkwekerij."

"De eerste keer dat we hier kwamen, had de makelaar het over krenten. Toen had ik zoiets van: 'Wat is krenten?'. De makelaar vroeg zich toen wel af, wat ik hier kwam doen. Je komt toch naar een druivenkwekerij kijken?", vervolgt Tim.

Tekst gaat verder onder de video.

Inwerken

De komende periode bestaat uit inwerken. Deze week leert het stel bijvoorbeeld krenten. Volgens Hilde gaat dat al best goed. "Er zijn mensen die het echt niet kunnen. Maar ik was in het begin al verbaasd, dat ik zei: 'Die tros ziet er wel goed uit'."