Archief
Gebiedsontwikkeling De Driesprong

Gebiedsontwikkeling De Driesprong

Geen vertraging woningbouw Driesprong: raad ziet af van beroep

De gemeenteraad van Westland gaat niet in beroep tegen de beslissing van het provinciaal bestuur om in te grijpen in het raadsbesluit over bestemmingsplan De Driesprong in Kwintsheul.

Het waren de coalitiepartijen Westland Verstandig, GBW en VVD die het initiatief hadden genomen tot een wijziging in het door B en W voorgestelde raadsbesluit. Die fracties wilden de mogelijkheid opnemen dat in De Driesprong eventueel in plaats van sociale huur- ook sociale koopwoningen worden gebouwd.
Hun motivering was dat de provincie in diverse documenten had gesproken over 'sociale woningbouw', zonder het dus specifiek over sociale huurwoningen te hebben. Een meerderheid van de gemeenteraad schaarde zich op 19 april achter dit standpunt. De provincie stelde echter in haar reactie, dat het bekend is dat zij meer dan 30 procent sociale huurwoningen wil.

Negatieve consequenties

In een memo aan de leden van de commissie Ruimte van de gemeenteraad merkte wethouder Ben van der Stee dinsdag op, dat er aanknopingspunten zijn voor een beroep tegen de ingreep van de provincie. "Het aantekenen van beroep kan echter negatieve consequenties voor de ontwikkelaar en voortgang van het project hebben, en voor onze relatie met de provincie in andere plannen", aldus Van der Stee. "Daarnaast kost het aanspannen van dit beroep veel ambtelijke capaciteit welke elders beter kan worden ingezet, mede gezien de vrij beperkte winst die behaald kan worden met een succesvol beroep. Ik adviseer u dan ook af te zien van een beroep", besloot de wethouder.

Ook de genoemde coalitiefracties, samen al een meerderheid vormend in de gemeenteraad, vinden een snelle start van de woningbouw in De Driesprong van doorslaggevend belang en zien daarom af van het eventueel in beroep gaan.