WOS/Martijn Molenaar

FC 's-Gravenzande finalist Westland Cup, Velo door in nacompetitie

De finale van de Flynth Westland Cup gaat op 10 juni tussen MVV'27 en FC 's-Gravenzande. De Westlanders plaatsten zich dinsdagavond dankzij een ruime zege op vierdeklasser Maasdijk.

Bij rust was de stand al 5-0. Roy van Beek maakte een hattrick: de aanvaller opende al na drie minuten de score, maakte niet veel later ook de 2-0 en na 23 minuten spelen lag ook de derde in het doel. Daarna waren ook Angelo Zwirs en Stefan Bruin trefzeker. In de tweede helft zagen de bezoekers wat minder doelpunten, dankzij twee treffers van Frank Broos werd het uiteindelijk 7-0.

Vorige week won MVV'27 in de andere halve finale met 1-4 van titelverdediger Velo. De finale wordt zaterdagmiddag 10 juni om 15.00 uur gespeeld op het terrein van gastheer Naaldwijk.

Velo mag blijven hopen op promotie

Waar de meeste streekploegen zaterdag pas voor het eerst in actie komen in de nacompetitie, begon het avontuur voor Velo dinsdagavond al. Die Haghe, afgelopen zaterdag ook al de tegenstander in de laatste competitiewedstrijd, kwam op bezoek in Wateringen. De thuisploeg kwam dankzij een doelpunt van Mike Das in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Na iets meer dan een uur spelen kwamen de gasten uit Den Haag op gelijke hoogte. Omdat er na 90 minuten nog steeds een 1-1 stand op het scorebord stond, moesten de ploegen verlengen.

Ook in die verlenging vielen geen doelpunten. Wel werd een speler van Die Haghe na zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Na strafschoppen was Velo (5-3) de sterkste. De Wateringers reizen zaterdag voor de tweede ronde af naar Wierden (Overijssel) voor de wedstrijd tegen SVZW.