Archief
WOS

WOS

Spoeddebat in Maassluis over veer Maassluis-Rozenburg

In de gemeenteraad van Maassluis wordt deze dinsdagavond een spoeddebat gehouden over de problemen rond het veer Maassluis-Rozenburg. De aanvraag van Leefbaar Maessluys kreeg raadsbrede steun. De vergadering begint om 20.00 uur.

Afgelopen donderdag stopte exploitant Blue Amigo (AquaSwets) abrupt met het vervoer in verband met een faillissementsaanvraag. De Provincie Zuid-Holland trof noodoplossingen voor voetgangers en fietsers, deels via het inzetten van bussen. Tot en met deze dinsdag is duidelijk wanneer dat per boot kan of dat er bussen worden ingezet. Vandaag zal over de situatie vanaf woensdag een knoop moeten worden doorgehakt.

De fractie van GroenLinks Maassluis heeft inmiddels een motie opgesteld. Daarin wordt onder meer overwogen dat "we nu te vaak buitenspel staan als het gaat om de veerboten, terwijl onze inwoners groot belang hebben bij een goede veerverbinding met Rozenburg".

Doel van de motie is: "Te onderzoeken of de gemeente als zeer belanghebbende (eventueel samen met de gemeente Rotterdam) mee kan doen als deelgegadigde bij de aanbesteding van de provincie in de zoektocht naar een nieuwe exploitant om zo de zeggenschap, kwaliteit en continuïteit van de veerboot te kunnen waarborgen."

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek