Archief

Centrum Kwintsheul wordt vergroend: 'Hier en daar was het wel nodig'

Het centrum van Kwintsheul wordt vergroend. Op het plein naast de Jumbo worden nieuwe plantenbakken geplaatst, waar mensen ook langs kunnen zitten.

In het coalitieakkoord van de gemeente Westland werd vorig jaar al aangekondigd dat de dorpskernen vergroend zouden worden. De uitvoeringen van die plannen worden nu zichtbaar. De Heulenaren vinden het een goede zaak.

"Hier en daar was het wel nodig ja", zegt een vrouw. "Ik ben blij dat ze het hier een beetje aan het opruimen zijn", geeft een ander aan. Toch zagen niet alle Heulenaren de noodzaak van de opknapbeurt in: "Ik weet niet wat er opgeknapt hoeft te worden. Ik vind het perfect hier."

Wat kan er beter?

Op de vraag wat er verder verbeterd kan worden, weten de mensen wel een antwoord: "Ik vind het hier qua verkeer niet zo best. Het is erg smal allemaal", zegt een man terwijl hij naar de Kerkstraat wijst. Maar er wordt ook aangegeven dat de uitstraling van het dorp nog groener kan. Daarbij geven kinderen aan dat ze graag nieuwe speeltuinen zien, bijvoorbeeld op het plein waar nu de plantenbakken zijn geplaatst. En het parkeerprobleem wordt aangekaart: "In de straten is het nogal smal, want iedereen heeft twee auto's tegenwoordig."

'Ik wil hier nooit meer weg'

Maar over het algemeen zijn de Heulenaren die we spraken zeer tevreden over hun dorp. "Als je kijkt naar wat er allemaal om zo'n klein dorp heen gebeurt. Als je kijkt naar een Oranje Comité bijvoorbeeld. Kastanjehof doet ook steeds meer dingen. Dus dat vind ik wel echt heel mooi." Een vrouw weet het zeker: "Ik wil hier nooit meer weg".