Archief
WOS

WOS

Veel truckliefhebbers bij Tekno Event

De Coldenhovenlaan in De Lier was zaterdag weer eens het walhalla van liefhebbers van vrachtwagens. De achttiende editie van het Tekno Event was grootser opgezet dan ooit.

Tekno is een wereldwijd bekende fabrikant van miniatuurvrachtwagens. Sinds 2003 heeft het bedrijf een museum in De Lier en drie jaar later organiseerde Tekno voor het eerst het Tekno Event. Dit is een eendaags evenement waar behalve miniatuurtrucks ook echte trucks te zien zijn.

Dit jaar waren ongeveer zeventig echte vrachtwagens te bewonderen. Daarnaast was er een zanger, werden cheques uitgereikt aan goede doelen en was er van alles te doen voor jong en oud. De dag werd afgesloten met een uitrijparade. Op foto's van de editie van 2023 is een grote mensenmassa te zien.

Tekno spreekt van een groot succes. "Dat het Tekno Event dit jaar groter dan ooit tevoren was, hebben we met z’n allen bewezen. De geweldige truckshow, positieve reacties op releases, de top creaties van modelbouwers, alle leuke activiteiten en nog veel meer; wat een enthousiasme en gezelligheid!"

In het WOS Nieuws van Tweede Pinksterdag is een reportage van het Tekno Event te zien.