Archief
Livestream Rise 168

Tessa de Kom grijpt titel bij grootste kickboksbond ter wereld

Tessa de Kom is de beste kickboksster ter wereld in de categorie 'vlieggewicht' (tot 52 kilo). De 22-jarige vechtsporter uit Maassluis rekende zondag in het wereldtitelgevecht af met de Japanse Manazo Kobayashi.

De Kom vocht voor de tweede keer in een half jaar tegen Kobayashi. Afgelopen december versloeg de Maassluise haar al in een gevecht bij de kleinere organisatie Glory Enfusion. Dit keer ging het om de wereldtitel bij Rise, de grootste organisatie ter wereld. Het werd een spannende strijd. De Kom kwam langzaam op gang en verloor de eerste ronde. Daarna werd ze steeds beter. De jury kende de wereldittel unaniem op punten toe aan De Kom.

Het is een bijzondere titel. De Kom is namelijk de eerste westerling die zich 'Rise Queen' mag noemen. "Het is een grote eer om als westerling uitgenodigd te worden in de bakermat van de vechtsport en al helemaal voor de wereldtitel. Het is mij veel waard om deze titel te veroveren, omdat ik dan vaker naar Japan mag voor wedstrijden. Daar zijn vergeleken met Europa veel meer kickboksters in mijn gewichtsklasse", zei ze eerder tegen de WOS.

"Uiteindelijk is het natuurlijk als atleet ook een fantastische kroon op mijn werk als ik bij meerdere organisaties tegelijkertijd wereldkampioen ben", verwijst De Kom naar haar eerdere titel.

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis