Archief
Signbiblio

Signbiblio

Sportnieuws: Handbalsters Velo vierde in eredivisie

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Handbal - De dames van Venéco/Velo zijn in de eredivisie op de vierde plaats geëindigd. De Wateringsen moesten het voor de plekken 3/4 opnemen tegen SEW. Na de 24-35 nederlaag vorige week in Wateringen, werd het nu Nibbixwoud 29-25 voor SEW, dat daarmee als derde eindigt. Desondanks is het een sterk debuutseizoen voor Velo op het hoogste niveau. Volgend jaar gaat de ploeg Europa in.

Zaterdag

Tennis - Het team van LTC Naaldwijk heeft in de eredivisie voor mixteams met 5-1 gewonnen van hekkensluiter Baarn. Op sportpark De Hoge Bomen ging alleen het damesenkel van Eva Vedder verloren. Anouk Vrancken Peeters, Tibo Colson, Christopher Heyman en de dubbels Lexie Stevens/Andrea Gamiz en Jeroen Vanneste/Tibo Colson boekten allen een overwinning. Na drie wedstrijden staat Naaldwijk op de tweede plaats in de eredivisie. Maandag staat de thuiswedstrijd tegen Zandvoort op het programma.

Roeien - Benthe Boonstra uit Monster heeft bij de EK roeien in Bled (Slovenië) een bronzen medaille gewonnen. De Nederlandse vier zonder stuurvrouw had een sterke race en de finish was uitzonderlijk spannend. Het goud ging naar België, voor Groot-Brittannië.

Vrijdag

Tennis - De Monsterse tennister Arantxa Rus heeft zich via drie kwalificatierondes geplaatst voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. In de finale kwalificatieronde versloeg zij de Japanse Moyuka Uchijima in twee sets: 6-3, 7-6. Rus staat nummer 113 op de wereldranglijst, de Japanse 145.

Donderdag

Tennis - LTC Naaldwijk heeft in de tweede wedstrijd van de eredivisie voor mixteams een zege geboekt. In Den Haag werd Leimonias met 2-4 verslagen. De Naaldwijkse punten kwamen van Eva Vedder, Andrea Gamiz, Christophyer Heyman en het dubbel Vedder/Gamiz. Zaterdag neemt Naaldwijk het in eigen huis op tegen hekkensluiter Baarn.

Woensdag

Tennis - LTC Naaldwijk is de eredivisie voor mixteams begonnen met een nederlaag. Thuis tegen Rapiditas werd het liefst 1-5. Het enige Naaldwijkse punt kwam van het damesdubbel Andrea Gamiz en Lexie Stevens. Donderdag speelt LTC Naaldwijk een uitwedstrijd tegen Leimonias.

Tennis - Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde voor Roland Garros. De 32-jarige speelster uit Monster won in twee sets van Barbora Palicova uit Tsjechië: 6-3 en 6-4.

Handbal - Velo is na een succesvol debuutjaar in de eredivisie alweer bezig met volgend seizoen. Er zijn inmiddels al zes nieuwkomers aangetrokken. Jennifer van der Lans komt over van streekgenoot WPK/Westlandia en Kim en Nikki Schildmeijer en Pieke van Ingen maken de overstap vanuit de A-jeugd van Quintus. Verder zijn ook Ellen Overman (Volendam) en Anne Koenraad (PSV) aangetrokken. Velo eindigt dit seizoen hoogstwaarschijnlijk op de vierde plek in de eredivisie.

Maandag

Tennis - Arantxa Rus is door naar de tweede kwalificatieronde voor Roland Garros. De 32-jarige Monsterse won in twee sets van Audrey Albie: 6-2 en 6-3. Rus moet in totaal drie rondes overleven om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Grand Slam in Parijs.