Archief
HV Westland

HV Westland

HV Westland kan bestuursposten invullen, nog wel voorzitter gezocht

De noodoproep die het bestuur van Hockeyvereniging Westland eerder deze maand deed, heeft gewerkt. Het clubbestuur wordt aangevuld en daarmee is de toekomst van HV Westland

'Het is 5 voor 12', schreef het bestuur op 15 mei op de clubwebsite. 'Al meerdere keren, op verschillende wijzes en bij allerlei gelegenheden heeft het bestuur aangegeven dat er vervanging en versterking van het bestuur nodig is. Helaas heeft dit nog niet geleid tot noodzakelijk resultaat. Als iedereen denkt dat een ander het wel doet, dan doet niemand iets'.

Om de leden bij te praten en te enthousiasmeren voor een bestuursfunctie, werden zij uitgenodigd voor een extra algemene ledenvergadering. "Dat heeft geleid tot een hele positieve bijeenkomst afgelopen woensdag", vertelt voorzitter Maarten van der Starre in WOS Sport. Van der Starre zit zelf al twaalf jaar in het bestuur van de club uit Naaldwijk, waarvan zo'n zeven als voorzitter, en moet volgens de statuten aftreden.

Behalve een voorzitter worden ook een penningmeester, secretaris en een bestuurslid technische zaken gezocht. "Er waren al wel mensen waarmee we in gesprek waren en we hebben een verkenning laten uitvoeren of we de bestuursorganisatie moeten moderniseren. Al die dingen hebben geleid tot wel wat mensen die zijn opgestaan, maar na afgelopen woensdag hebben we helemaal zicht op een sterk bestuur. Maar we zoeken nog wel een voorzitter!"

Tijdens de ledenvergadering waren zo'n 70 leden aanwezig. "Die zeiden en masse 'maar dat laten we niet gebeuren'."

Verenigingsleven onder druk

"Zonder bestuur geen vereniging", legt Van der Starre uit waarom de noodoproep werd gedaan. "In het Westland wordt er nog heel veel gesport. Niet alleen is dat gezond omdat je beweegt, maar ook omdat je sociale contacten opbouwt. We zien wel dat dat verenigingsleven onder druk staat", verwijst hij naar het feit dat steeds meer clubs moeite hebben om de bestuurlijke posten te vervullen.

De coronapandemie van de afgelopen jaren heeft daar ook geen positieve rol in gespeeld. "Steeds meer mensen gaan voor een individuele sport. Sporten als padel en golf zijn best hard gegroeid. Alle teamsporten staan zwaar onder druk. 750.000 mensen zijn na corona gestopt met een teamsport, vooral kinderen."

Beluister het gesprek met Maarten van der Starre in WOS Sport: