Archief
Carry Wilmink

Thuisloper Reinout Polders wint 10 kilometer in Dios Lenteloop

Na in maart de 10 kilometer tijdens de Ruitenburg Halve Westland te hebben gewonnen, heeft Reinout Polders zaterdagmiddag ook de 10 kilometer van de Dios Lenteloop in Den Hoorn naar zich toegetrokken.

Vorig jaar moest Polders in de Dios Lenteloop nog buigen voor Nixon Fernandes, maar vandaag was het voor hem een lange zegetocht door z'n woonplaats. Al direct na het startschot ging Polders op kop en hij zou uiteindelijk met een voorsprong 1 minuut en 24 seconden de eindstreep passeren. Tweede werd de gelouterde Rotterdamse 50-plusser Patrick Kwist (34.12).

Bij de vrouwen werd de wedstrijd gewonnen door Rose Enthoven uit Den Haag. Zij finishte in 36.18 en had daarmee tien seconden voorsprong op de Wateringse Marlies Jongerius.

5 kilometer

Op de 5 kilometer won Sebastiaan Schuurman uit Zoetermeer in 16.33. Peter van Elsacker uit Delft werd tweede in 16.44. Maassluizer Jeffrey Duyvestein was met zijn zesde plaats de eerste streekloper (17.29).

De snelste twee vrouwen op de 5 kilometer zijn beiden opgegroeid in De Lier. Marit Hoogenraad, ook al succesvol in Ter Heijde, won in 20.36 en als tweede kwam Rozemarijn Ammerlaan over de streep (20.59).