Archief
Hint

Heijenaren willen eigen auto's kwijt kunnen

Omdat ze het wachten op verkeersmaatregelen door de gemeente Westland beu waren, hebben inwoners van Ter Heijde deze week zelf enkele borden geplaatst. Die zijn evenwel binnen 24 uur weggehaald.

Met name een tekort aan vergunningenplaatsen in combinatie met een toestroom van strandbezoekers in het zomerseizoen is er oorzaak van dat de Heijenaren zelf hun auto niet kwijt kunnen, zo klaagt bewonersorganisatie Hint. "Tel daarbij op het feit dat tal van strandbezoekers de parkeerregels aan hun laars lappen of vanwege onvoldoende verkeersborden ze er niet duidelijk genoeg op worden gewezen dat er in het dorp sprake is van parkeerplaatsen voor alleen vergunninghouders", wordt er aan toegevoegd.

Zoals gemeld, zijn de twee 'burgerborden' binnen een dag verwijderd. "Voor het plaatsen van de beloofde borden et cetera geeft de gemeente niet thuis, maar voor het weghalen zijn ze er wel als de kippen bij", klinkt het cynisch.

De stichting Hint blijft zich hoe dan ook inzetten voor het realiseren van de verkeersmaatregelen, "want de Heijers zijn het zat dat van alles wordt beloofd qua bebording, uitbreiding vergunningenplaatsen, handhaving et cetera. Maar tot op heden is er nog niets gebeurd!"

Reactie gemeente

Gevraagd om een reactie op de zomerse parkeerproblemen in Ter Heijde, laat de gemeente Westland weten: "Op korte termijn zal de gemeente met maatregelen komen rondom de bereikbaarheid van de stranden in de zomerperiode. Te denken valt aan bebording en gedeeltelijke afsluiting."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland